ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

JUBILEJ vlč. NIKOLE-NIKICE ČABRAJE


              Prije skoro godinu dana, naš Novoseljanin  vlč. Nikola-Nikica Čabraja, proslavio je četrdeset godina svećeničke službe, sa svojim župljanima u dalekom Perthu u Australiji, a ''CroExpres'' je tom prigodom objavio kratki tekst popraćen sa videozapisom njegovog životnog puta, od Novog Sela do Pertha u Australiji.
Zbog ponavljanja sadržaja, na kraju najavljeni trominutni video sa misnog slavlja, sam izostavio.



ČESTITAMO! Hrvatski svećenik slavi 37 godina otkako je došao među 30.000 Hrvata Zapadne Australije

Youtube screenshot

Nikola Čabraja danas je omiljen među Hrvatima ovog kraja.

Autor: CroExpress

Nikola Čabraja, voditelj Hrvatskog katoličkog centra Perth u North Fremantleu u Australiji, proslavio je ove godine lijepu obljetnicu – 37 godina kako je kao 29-godišnjak preselio u Perth. Mladi svećenik te je 1979. godine, učivši engleski tek šest tjedana, došao među 30.000 Hrvata Zapadne Australije.

Što o Nikoli misle naši iseljenici, ali i ljudi u Domovini, dovoljno govore vaši komentari nakon što smo objavili članak o HKC Perth.

'Nikola, divan čovjek, čestitam iz Splita od srca...'
Ili: 'Veliki od srca pozdrav za moga kuma i našeg izuzetnog svećenika, velečasnog Nikolu Čabraju.'

Nikola Čabraja danas je omiljen među Hrvatima ovog kraja. Jedan je od najzaslužnijih što se zajednica i dalje čvrsto drži. Nedjeljom i dalje puni crkvu. Mi mu čestitamo obljetnicu dolaska među Hrvate Pertha!

U nastavku pogledajte kako je Nikola prošle godine proslavio 40. obljetnicu zaređenja sa svojim župljanima te jedan video o njegovom životu




Nema komentara: